Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl szilva kompótlé
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mk fahéj
  • csipet szerecsendió
  • késhegynyi fehér bors
  • 2 teáskanál keményítő vagy liszt
  • 1 evőkanálnyi sült csirke fűszersó
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

Egy kis lábasban feltesszük főni az aszalt szilvát a kompótlében, borban, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, cukorral, ízlés szerinti mennyiségben. Liszttel vagy étkezési keményítővel besűrítjük a főzés végén.

A csirkemellet felszeleteljük, fűszersóval megszórjuk, egy órát állni hagyjuk és egy teflonos serpenyőben megsütjük szép pirosra, közben olívaolajjal locsoljuk.

Tálaláskor a hússzeleteket félig leöntjük a mártással, mellé a szilvás szósz és burgonyapürével fogyasztottuk.