Extra csípős rablóhús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Saslikhoz:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1!2 kg koktélparadicsom
- 1/2 kg grill burgonya
- 1/2 kg apró hagyma
- 1 kaliforniai paprika
Páchoz:
- 1 ek mustár
- 3 ek olíva olaj
- 1 cs grill fűszerkeverék
- 2 tk cayenne bors
- 2 tk chilipehely
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A pác alapanyagait összekeverjük.
A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és a páccal jól elkeverjük, majd lefedjük és 1 órára félretesszük.
A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk, a burgonyát is megmossuk és lecsepegtetjük.
A nyársakra felszúrjuk a szobahőmérsékletű, sütnivaló falatokat.
Ha sütőben készítjük, akkor 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit használunk, aminek a peremére rakjuk a nyársak végeit és egyszeri átforgatással légkeveréssel sütjük pirosra az ételt kb 40 perc alatt.
Parázs felett az igazi..! Aki bevállalós (mint mi), annak nem akadály a tél sem, nagyjából annyi időt kell rászánni, mint egy bogrács halászlére! :)
Tehát a nyársakat kétszer-háromszor átforgatva szép pirosra megsütjük!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »