Extra csípős rablóhús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Saslikhoz:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1!2 kg koktélparadicsom
- 1/2 kg grill burgonya
- 1/2 kg apró hagyma
- 1 kaliforniai paprika
Páchoz:
- 1 ek mustár
- 3 ek olíva olaj
- 1 cs grill fűszerkeverék
- 2 tk cayenne bors
- 2 tk chilipehely
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A pác alapanyagait összekeverjük.
A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és a páccal jól elkeverjük, majd lefedjük és 1 órára félretesszük.
A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk, a burgonyát is megmossuk és lecsepegtetjük.
A nyársakra felszúrjuk a szobahőmérsékletű, sütnivaló falatokat.
Ha sütőben készítjük, akkor 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit használunk, aminek a peremére rakjuk a nyársak végeit és egyszeri átforgatással légkeveréssel sütjük pirosra az ételt kb 40 perc alatt.
Parázs felett az igazi..! Aki bevállalós (mint mi), annak nem akadály a tél sem, nagyjából annyi időt kell rászánni, mint egy bogrács halászlére! :)
Tehát a nyársakat kétszer-háromszor átforgatva szép pirosra megsütjük!
Jó étvágyat kívánok!