Erdei sonkába göngyölt csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 5-6 dkg fetasajt
- 1 db gomolya mozzarella
- 2 db csípős paprikás Medve sajt
- egy db kisebb hagyma
- 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom
- néhány szál petrezselyemzöld
- 4 szelet erdei sonka
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ek görög joghurt
- 1 csipet csili paprika
- 1 ek szójaszósz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük.
Elkészítjük a pácot a joghurtot összekeverjük a szójaszósszal, olívaolajjal, frissen őrölt borssal csipetnyi csilivel.
Ebbe beletesszük a filléket, lefóliázva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét meghintjük sóval, frissen őrölt borssal.
Olívaolajat teszünk a tepsibe egymás mellé rakjuk a húsokat. Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, medvesajtot, apróra vágott szárított paradicsomot, hagyma szeletet.
A tetejére fektetjük a mozzarellát,majd körbe tekerjük a sonkával, ráteszünk egy-egy szelet friss paradicsomot és petrezselyem levelet.
Rálocsoljunk a megmaradt pácot, lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük.
Fólia alatt pároljuk kb. 45-50 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 10- 15 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »