Erdei sonkába göngyölt csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 5-6 dkg fetasajt
  • 1 db gomolya mozzarella
  • 2 db csípős paprikás Medve sajt
  • egy db kisebb hagyma
  • 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 4 szelet erdei sonka
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 csipet csili paprika
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük.

Elkészítjük a pácot a joghurtot összekeverjük a szójaszósszal, olívaolajjal, frissen őrölt borssal csipetnyi csilivel.

Ebbe beletesszük a filléket, lefóliázva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Másnap legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

A mell filét meghintjük sóval, frissen őrölt borssal.

Olívaolajat teszünk a tepsibe egymás mellé rakjuk a húsokat. Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, medvesajtot, apróra vágott szárított paradicsomot, hagyma szeletet.

A tetejére fektetjük a mozzarellát,majd körbe tekerjük a sonkával, ráteszünk egy-egy szelet friss paradicsomot és petrezselyem levelet.

Rálocsoljunk a megmaradt pácot, lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük.

Fólia alatt pároljuk kb. 45-50 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.

Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 10- 15 perc.