Erdei gombákkal töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg vastagabb pulykamell egészben, amit fel lehet szúrni
- 6 db kenyérgomba vagy 10 dkg fenyőpereszke
- 3 csík bacon
- 10 cm hosszú póréhagyma
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
- kevés vaj
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
Fasírthoz:
- a megmaradt gombás masszához 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teás kanálzsemlemorzsa
- kevés olaj-vaj keverék
- 1 gerezd aprított fokhagyma
Palacsintához:
- 20 dkg fiatal vargánya
- 6 dkg liszt
- 1 dl sör
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
Körethez:
- 2 fiatal fürtös uborka
- 4 szál vékony sárgarépa
- 1/2 citrom leve
- pici borsikafű
- só
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk 1 tojásfehérje kivételével, majd hűtőben pihentetjük 1 órán át.
A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük.
Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, majd félretesszük és 1 tk zsemlemorzsát keverünk bele.
A pulykamellet felszúrjuk kitágítjuk a rést és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajon és vajon pirosra sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk, majd megpároljuk.
A megmaradt gombás masszához a tojássárgáját, zsemlemorzsát, aprított fokhagymát adunk, jól összedolgozzuk és kanállal szaggatva olajban fasírtokat sütünk belőle.
A fiatal vargányagombákat kettévágjuk és sózzuk, borsozzuk 1-2 percig sütjük, majd leitatjuk róla az olajat és aprított fokhagymával megszórjuk, majd állni hagyjuk.
A hűtőből kivesszük a palacsintatésztát óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, megforgatjuk a vargányákat a masszában és forró olajon megsütjük.
Vékony hasábokra szeljük a sárgarépát kevés vajon és citromlén megpároljuk, majd hozzáadjuk az uborka hasábokat, sózzuk és borsikafűvel ízesítjük, majd néhány perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »