Erdei gombákkal töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg vastagabb pulykamell egészben, amit fel lehet szúrni
- 6 db kenyérgomba vagy 10 dkg fenyőpereszke
- 3 csík bacon
- 10 cm hosszú póréhagyma
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
- kevés vaj
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- aprított petrezselyemzöld
- 1/2 citrom leve
Fasírthoz:
- a megmaradt gombás masszához 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teás kanálzsemlemorzsa
- kevés olaj-vaj keverék
- 1 gerezd aprított fokhagyma
Palacsintához:
- 20 dkg fiatal vargánya
- 6 dkg liszt
- 1 dl sör
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
Körethez:
- 2 fiatal fürtös uborka
- 4 szál vékony sárgarépa
- 1/2 citrom leve
- pici borsikafű
- só
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit jól összedolgozzuk 1 tojásfehérje kivételével, majd hűtőben pihentetjük 1 órán át.
A póréhagymát vékony karikákra, a bacont csíkokra vágjuk. A kenyérgomba kalapjait vékonyra szeljük.
Kevés vaj és olaj keveréken megpirítjuk kissé a hagymát, a szalonnát és a gombát. Közben sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel füszerezzük. Gyakran keverve néhány perc alatt készre főzzük, majd félretesszük és 1 tk zsemlemorzsát keverünk bele.
A pulykamellet felszúrjuk kitágítjuk a rést és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajon és vajon pirosra sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és citromlével meglocsoljuk, majd megpároljuk.
A megmaradt gombás masszához a tojássárgáját, zsemlemorzsát, aprított fokhagymát adunk, jól összedolgozzuk és kanállal szaggatva olajban fasírtokat sütünk belőle.
A fiatal vargányagombákat kettévágjuk és sózzuk, borsozzuk 1-2 percig sütjük, majd leitatjuk róla az olajat és aprított fokhagymával megszórjuk, majd állni hagyjuk.
A hűtőből kivesszük a palacsintatésztát óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, megforgatjuk a vargányákat a masszában és forró olajon megsütjük.
Vékony hasábokra szeljük a sárgarépát kevés vajon és citromlén megpároljuk, majd hozzáadjuk az uborka hasábokat, sózzuk és borsikafűvel ízesítjük, majd néhány perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk ízlés szerint.