Enchiladas (mexikói töltött palacsinta) recept
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 2 ek olívaolaj
- 300 g csirkemell
- 10 dkg csípős füstölt kolbász
- só, bors, chilipor
- füstölt paprikapor
- 1 ek worcestershire szósz
A szószhoz:
- 1/2 doboz vörösbab konzerv + 1 ek a levéből
Töltelékhez még:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 TV paprika
- olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
- 1 mk cayenne bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 3 db tortilla lap (nálam nagy volt)
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek vágott metélőhagyma
- 1 kis csokor friss, vágott koriander
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és a pác hozzávalóival jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára.
Másnap egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, melyre rászórjuk a fűszeres húst és lepirítjuk rövid idő alatt, majd kevés csípős kolbásszal megbolondítjuk. Ha elkészül, akkor félretesszük a töltésig.
Egy másik serpenyőben a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk kevés felforrósított olajon, majd a paradicsom sűrítményt hozzáadjuk és 20 perc alatt, fedő alatt sűrűre főzzük takarék lángon.
Egy ugyancsak másik serpenyőben olajat hevítünk. Cikkekre vágjuk a hagymákat és csíkokra a paprikát. Ezután kissé megpirítjuk és ezt is félretesszük.
A babpüréhez a babot 1 evőkanál lével turmixoljuk össze pici sóval.
A tortilla lapokat megkenjük a babpürével, megszórjuk a sajttal, majd a csirkehúsból és a paprikás raguból pakolunk a tetejére és feltekerjük.
A sütőtál aljára öntjük a paradicsommártás felét és erre helyezzük a tekercseket. Tetejére öntjük a maradék mártást, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe tolva készre sütjük 20 perc alatt.
Amikor elkészül, akkor megszórjuk metélőhagymával és frissen vágott korianderzölddel.
Jó étvágyat hozzá!