Enchiladas (mexikói töltött palacsinta) recept

Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 2 ek olívaolaj
- 300 g csirkemell
- 10 dkg csípős füstölt kolbász
- só, bors, chilipor
- füstölt paprikapor
- 1 ek worcestershire szósz
A szószhoz:
- 1/2 doboz vörösbab konzerv + 1 ek a levéből
Töltelékhez még:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 TV paprika
- olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
- 1 mk cayenne bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 3 db tortilla lap (nálam nagy volt)
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek vágott metélőhagyma
- 1 kis csokor friss, vágott koriander
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és a pác hozzávalóival jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára.
Másnap egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, melyre rászórjuk a fűszeres húst és lepirítjuk rövid idő alatt, majd kevés csípős kolbásszal megbolondítjuk. Ha elkészül, akkor félretesszük a töltésig.
Egy másik serpenyőben a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk kevés felforrósított olajon, majd a paradicsom sűrítményt hozzáadjuk és 20 perc alatt, fedő alatt sűrűre főzzük takarék lángon.
Egy ugyancsak másik serpenyőben olajat hevítünk. Cikkekre vágjuk a hagymákat és csíkokra a paprikát. Ezután kissé megpirítjuk és ezt is félretesszük.
A babpüréhez a babot 1 evőkanál lével turmixoljuk össze pici sóval.
A tortilla lapokat megkenjük a babpürével, megszórjuk a sajttal, majd a csirkehúsból és a paprikás raguból pakolunk a tetejére és feltekerjük.
A sütőtál aljára öntjük a paradicsommártás felét és erre helyezzük a tekercseket. Tetejére öntjük a maradék mártást, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe tolva készre sütjük 20 perc alatt.
Amikor elkészül, akkor megszórjuk metélőhagymával és frissen vágott korianderzölddel.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »