Enchiladas (mexikói töltött palacsinta) recept
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 2 ek olívaolaj
- 300 g csirkemell
- 10 dkg csípős füstölt kolbász
- só, bors, chilipor
- füstölt paprikapor
- 1 ek worcestershire szósz
A szószhoz:
- 1/2 doboz vörösbab konzerv + 1 ek a levéből
Töltelékhez még:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 TV paprika
- olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
- 1 mk cayenne bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 3 db tortilla lap (nálam nagy volt)
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 ek vágott metélőhagyma
- 1 kis csokor friss, vágott koriander
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és a pác hozzávalóival jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára.
Másnap egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, melyre rászórjuk a fűszeres húst és lepirítjuk rövid idő alatt, majd kevés csípős kolbásszal megbolondítjuk. Ha elkészül, akkor félretesszük a töltésig.
Egy másik serpenyőben a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk kevés felforrósított olajon, majd a paradicsom sűrítményt hozzáadjuk és 20 perc alatt, fedő alatt sűrűre főzzük takarék lángon.
Egy ugyancsak másik serpenyőben olajat hevítünk. Cikkekre vágjuk a hagymákat és csíkokra a paprikát. Ezután kissé megpirítjuk és ezt is félretesszük.
A babpüréhez a babot 1 evőkanál lével turmixoljuk össze pici sóval.
A tortilla lapokat megkenjük a babpürével, megszórjuk a sajttal, majd a csirkehúsból és a paprikás raguból pakolunk a tetejére és feltekerjük.
A sütőtál aljára öntjük a paradicsommártás felét és erre helyezzük a tekercseket. Tetejére öntjük a maradék mártást, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe tolva készre sütjük 20 perc alatt.
Amikor elkészül, akkor megszórjuk metélőhagymával és frissen vágott korianderzölddel.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









