Enchiladas (mexikói töltött palacsinta)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A csirkéhez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 300 g csirkemell
  • 10 dkg csípős füstölt kolbász
  • só, bors, chilipor
  • füstölt paprikapor
  • 1 ek worcestershire szósz

A szószhoz:

  • 1/2 doboz vörösbab konzerv + 1 ek a levéből

Töltelékhez még:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 TV paprika
  • olívaolaj

A paradicsommártáshoz:

  • 1 mk cayenne bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 ml passata (passzírozott paradicsom)
  • só, bors
  • olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • 3 db tortilla lap (nálam nagy volt)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 ek vágott metélőhagyma
  • 1 kis csokor friss, vágott koriander

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk és a pác hozzávalóival jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára.

Másnap egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, melyre rászórjuk a fűszeres húst és lepirítjuk rövid idő alatt, majd kevés csípős kolbásszal megbolondítjuk. Ha elkészül, akkor félretesszük a töltésig.

Egy másik serpenyőben a kockára vágott hagymát és a fokhagymát megpároljuk kevés felforrósított olajon, majd a paradicsom sűrítményt hozzáadjuk és 20 perc alatt, fedő alatt sűrűre főzzük takarék lángon.

Egy ugyancsak másik serpenyőben olajat hevítünk. Cikkekre vágjuk a hagymákat és csíkokra a paprikát. Ezután kissé megpirítjuk és ezt is félretesszük.

A babpüréhez a babot 1 evőkanál lével turmixoljuk össze pici sóval.

A tortilla lapokat megkenjük a babpürével, megszórjuk a sajttal, majd a csirkehúsból és a paprikás raguból pakolunk a tetejére és feltekerjük.

A sütőtál aljára öntjük a paradicsommártás felét és erre helyezzük a tekercseket. Tetejére öntjük a maradék mártást, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőbe tolva készre sütjük 20 perc alatt.

Amikor elkészül, akkor megszórjuk metélőhagymával és frissen vágott korianderzölddel.

Jó étvágyat hozzá!