Egyszerű paprikás csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 egész nagy fej vöröshagyma
- 1 púpos ek zsír
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 2 púpos tk házi darált paprika
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 csapott tk só
Elkészítése:
A megtisztított, és nagyobb kockára vágott hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a lángról lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsot, darált paprikát, és jól összekeverjük.
Beleforgatjuk a megtisztított húst. Megszórjuk a sóval.
Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedő alatt, mérsékelt lángon addig főzzük, míg a villa hegye könnyen a húsba megy.
Ezután a fedőt eltávolítva hagyjuk a maradék vizet elfőni. Közben érdemes óvatosan néhányszor átmozgatni, hogy véletlenül se ragadjon oda a hús.
Melegen nokedli, kifőtt tészta, esetleg tarhonya körettel kínáljuk.
Tipp:
Tegnap egy nagyon érdekes dolog történt. Egyszerű csirkepaprikást készítettem ebédre. Amikor épp készen lett, olyan jól nézett ki, hogy gyorsan lefotóztam. Már mindenki nagyon éhes volt, így csak magában a lábasban, nemes egyszerűségében. Aztán megmutattam az egyik közösségi oldalon is csak úgy, leírás nélkül. Nem is gondoltam volna, hogy valaki recept után érdeklődik majd, de így történt.