Egyszerű paprikás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 egész nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpos ek zsír
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 2 púpos tk házi darált paprika
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 csapott tk só

Elkészítése:

A megtisztított, és nagyobb kockára vágott hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a lángról lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsot, darált paprikát, és jól összekeverjük.

Beleforgatjuk a megtisztított húst. Megszórjuk a sóval.

Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi.

Fedő alatt, mérsékelt lángon addig főzzük, míg a villa hegye könnyen a húsba megy.

Ezután a fedőt eltávolítva hagyjuk a maradék vizet elfőni. Közben érdemes óvatosan néhányszor átmozgatni, hogy véletlenül se ragadjon oda a hús.

Melegen nokedli, kifőtt tészta, esetleg tarhonya körettel kínáljuk.

Tipp:

Tegnap egy nagyon érdekes dolog történt. Egyszerű csirkepaprikást készítettem ebédre. Amikor épp készen lett, olyan jól nézett ki, hogy gyorsan lefotóztam. Már mindenki nagyon éhes volt, így csak magában a lábasban, nemes egyszerűségében. Aztán megmutattam az egyik közösségi oldalon is csak úgy, leírás nélkül. Nem is gondoltam volna, hogy valaki recept után érdeklődik majd, de így történt.