Egyben sült narancsos kacsa burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 hízott, bontott kacsa
- 2 szál friss rozmaring
- 2 narancs
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A narancsokat lehéjazzuk és egyiket karikára vágjuk, a másikat gerezdekre szedjük.
A kacsa bőrét a bontási lyuktól a nyakáig egy fakanál segítségével elválasztjuk a mellhústól úgy, hogy a tenyerünkkel is rásegítünk és az így kapott résen behelyezzük és gusztán elrendezzük a narancsszeleteket a bőre alatt.
Sóval és borssal kívül-belül alaposan bedörzsöljük és a hátára fektetve a hasüregbe rakjuk a rozmaringot és a narancsgerezdeket.
Vízzel kiöblített tepsibe rakjuk, alufóliával lezárjuk és 190 fokos sütőbe téve 3 órát pároljuk.
Háztáji kacsánál legalább 3 óra, de a boltinál elég 2,5 óra is!
Ezalatt a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és hasábra vágjuk.
Ezután egy tű vagy villapróba következik. Ha könnyedén belemegy, akkor puha a hús.
Leszedjük a fóliát, a keletkezett zsírba a kacsa köré berakjuk a krumplit és most már fólia nélkül nagyjából 35-40 perc alatt készre, szép pirosra, ropogósra sütjük.
Miután elkészült, tálcára tesszük, pihentetjük 10 percet és a burgonyával együtt tálalható.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »