Egyben sült narancsos kacsa burgonyával recept
Hozzávalók:
- 1 hízott, bontott kacsa
- 2 szál friss rozmaring
- 2 narancs
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 kg burgonya
Elkészítése:
A narancsokat lehéjazzuk és egyiket karikára vágjuk, a másikat gerezdekre szedjük.
A kacsa bőrét a bontási lyuktól a nyakáig egy fakanál segítségével elválasztjuk a mellhústól úgy, hogy a tenyerünkkel is rásegítünk és az így kapott résen behelyezzük és gusztán elrendezzük a narancsszeleteket a bőre alatt.
Sóval és borssal kívül-belül alaposan bedörzsöljük és a hátára fektetve a hasüregbe rakjuk a rozmaringot és a narancsgerezdeket.
Vízzel kiöblített tepsibe rakjuk, alufóliával lezárjuk és 190 fokos sütőbe téve 3 órát pároljuk.
Háztáji kacsánál legalább 3 óra, de a boltinál elég 2,5 óra is!
Ezalatt a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és hasábra vágjuk.
Ezután egy tű vagy villapróba következik. Ha könnyedén belemegy, akkor puha a hús.
Leszedjük a fóliát, a keletkezett zsírba a kacsa köré berakjuk a krumplit és most már fólia nélkül nagyjából 35-40 perc alatt készre, szép pirosra, ropogósra sütjük.
Miután elkészült, tálcára tesszük, pihentetjük 10 percet és a burgonyával együtt tálalható.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










