Egészben sült pulykacomb recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pulykacomb
Páchoz:
- 2 dl olaj
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk be vele a pulykacombot. Ahol lehet, ott juttassunk a pulyka bőre alá is a pácból.
Tegyük egy nagyobb tepsibe a pulykacombot, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 150C°-on kezdjük el lassan sütni.
Amikor a pulykacomb már teljesen megpuhult, vegyük le a fóliát a húsról. Állítsük a sütőt 170 fokra és a húsból kisülő páclével 15-25 percenként folyamatosan locsoljuk addig, amíg szép színt nem kap hús. Ne hagyjuk kiszáradni!
A teljes sütési idő egy nagyobb, kb 2,5 kg-os comb esetében először 150 C°-on 2,5 óra, majd 170 C°-on szintén 2,5 óra.
Ha elkészült, pihentessük az elzárt sütőben 15-20 percig.
A sütés vége felé tehetünk mellé burgonyát és félbe vágott hagyma darabokat, hogy a köretünk is elkészüljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »