Hozzávalók:
Páchoz:
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk be vele a pulykacombot. Ahol lehet, ott juttassunk a pulyka bőre alá is a pácból.
Tegyük egy nagyobb tepsibe a pulykacombot, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 150C°-on kezdjük el lassan sütni.
Amikor a pulykacomb már teljesen megpuhult, vegyük le a fóliát a húsról. Állítsük a sütőt 170 fokra és a húsból kisülő páclével 15-25 percenként folyamatosan locsoljuk addig, amíg szép színt nem kap hús. Ne hagyjuk kiszáradni!
A teljes sütési idő egy nagyobb, kb 2,5 kg-os comb esetében először 150 C°-on 2,5 óra, majd 170 C°-on szintén 2,5 óra.
Ha elkészült, pihentessük az elzárt sütőben 15-20 percig.
A sütés vége felé tehetünk mellé burgonyát és félbe vágott hagyma darabokat, hogy a köretünk is elkészüljön.