Egészben sült pulykacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egészben sült pulykacomb

Hozzávalók:

  • 1 nagy pulykacomb

Páchoz:

  • 2 dl olaj
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors

Elkészítése:

A pác hozzávalóit keverjük össze, majd pácoljuk be vele a pulykacombot. Ahol lehet, ott juttassunk a pulyka bőre alá is a pácból.

Tegyük egy nagyobb tepsibe a pulykacombot, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 150C°-on kezdjük el lassan sütni.

Amikor a pulykacomb már teljesen megpuhult, vegyük le a fóliát a húsról. Állítsük a sütőt 170 fokra és a húsból kisülő páclével 15-25 percenként folyamatosan locsoljuk addig, amíg szép színt nem kap hús. Ne hagyjuk kiszáradni!

A teljes sütési idő egy nagyobb, kb 2,5 kg-os comb esetében először 150 C°-on 2,5 óra, majd 170 C°-on szintén 2,5 óra.
Ha elkészült, pihentessük az elzárt sütőben 15-20 percig.

A sütés vége felé tehetünk mellé burgonyát és félbe vágott hagyma darabokat, hogy a köretünk is elkészüljön.