Duplán zabpelyhes csibefalatok recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 kk só
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és meghintjük sóval.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet.
A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A legutóbbi vásárlás alkalmával megláttam az üzletben a zabpehelylisztet és gondoltam kipróbálom. Zabpehely az volt itthon, így a kettő kombinálásával készítettem el ezt a húsos fogást. Ízre kicsit más, mint a hagyományos rántott hús, de egy kis friss salátával vagy főzelékkel remek ebéd vagy vacsora.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »