Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és meghintjük sóval.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet.
A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A legutóbbi vásárlás alkalmával megláttam az üzletben a zabpehelylisztet és gondoltam kipróbálom. Zabpehely az volt itthon, így a kettő kombinálásával készítettem el ezt a húsos fogást. Ízre kicsit más, mint a hagyományos rántott hús, de egy kis friss salátával vagy főzelékkel remek ebéd vagy vacsora.