Duplán zabpelyhes csibefalatok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 3 dl olaj

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és meghintjük sóval.

Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet.

A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk.

Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat közepes lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A legutóbbi vásárlás alkalmával megláttam az üzletben a zabpehelylisztet és gondoltam kipróbálom. Zabpehely az volt itthon, így a kettő kombinálásával készítettem el ezt a húsos fogást. Ízre kicsit más, mint a hagyományos rántott hús, de egy kis friss salátával vagy főzelékkel remek ebéd vagy vacsora.