Dubarry csirkemell Edit módra recept
Hozzávalók:
- 8 szép szelet csirkemell
- 50 dkg karfiol rózsa
- 2-3 ek étolaj
- só
- őrölt bors
A besamel mártáshoz:
- 1 ekfolyékony margarin
- 2 evőkanál tejföl
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 dkg liszt
- 4 dl tej
- só
- 5 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
Felhevített étolajon mindkét oldalát átsütjük. A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük.
A besamel készítése:
A margarint a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük.
Hozzákeverjük a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
Sütés:
A hús szeleketet egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, majd megpakoljuk a karfiol rózsákkal és rákanalazzuk a mártást.
200 fokos sütőben, alufóliával letakarva 10-15 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









