Dubarry csirkemell Edit módra recept

Hozzávalók:
- 8 szép szelet csirkemell
- 50 dkg karfiol rózsa
- 2-3 ek étolaj
- só
- őrölt bors
A besamel mártáshoz:
- 1 ekfolyékony margarin
- 2 evőkanál tejföl
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 dkg liszt
- 4 dl tej
- só
- 5 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
Felhevített étolajon mindkét oldalát átsütjük. A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük.
A besamel készítése:
A margarint a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük.
Hozzákeverjük a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
Sütés:
A hús szeleketet egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, majd megpakoljuk a karfiol rózsákkal és rákanalazzuk a mártást.
200 fokos sütőben, alufóliával letakarva 10-15 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »