Dubarry csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 kg csirkemell filé
- 3 db lilahagyma
- 10 dkg fekete erdei sonka
- 5 dkg kolbász karika
- 15 dkg füstölt sajt
- 0,5 liter tej
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 csomag petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben előfőzzük. A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük lisztben megforgatjuk, majd hirtelen kevés olajon elősütjük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd belehelyezzük a hús szeleteket. A húsra ráfektetjük a sonka szeleteket, a kolbászkarikákat, a felszeletelt hagymát, és az előfőzött karfiolt . A tetejét meghintjük a reszelt sajttal.
A vajat megolvasztjuk rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Ráöntjük a tepsiben lévő húsra, majd lefedve 200 °C-on kb 60 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.