Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dubarry csirkemell recept

Dubarry csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 1 kg csirkemell filé
    • 3 db lilahagyma
    • 10 dkg fekete erdei sonka
    • 5 dkg kolbász karika
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 0,5 liter tej
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek liszt
    • 1 csomag petrezselyem
    • só, bors

    Elkészítése:

    A karfiolt sós vízben előfőzzük. A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük lisztben megforgatjuk, majd hirtelen kevés olajon elősütjük.

    Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd belehelyezzük a hús szeleteket. A húsra ráfektetjük a sonka szeleteket, a kolbászkarikákat, a felszeletelt hagymát, és az előfőzött karfiolt . A tetejét meghintjük a reszelt sajttal.

    A vajat megolvasztjuk rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.  Ráöntjük a tepsiben lévő húsra, majd lefedve 200 °C-on kb 60 perc alatt pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá