Dubarry csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dubarry csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 db lilahagyma
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 5 dkg kolbász karika
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

A karfiolt sós vízben előfőzzük. A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük lisztben megforgatjuk, majd hirtelen kevés olajon elősütjük.

Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd belehelyezzük a hús szeleteket. A húsra ráfektetjük a sonka szeleteket, a kolbászkarikákat, a felszeletelt hagymát, és az előfőzött karfiolt . A tetejét meghintjük a reszelt sajttal.

A vajat megolvasztjuk rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.  Ráöntjük a tepsiben lévő húsra, majd lefedve 200 °C-on kb 60 perc alatt pirosra sütjük.