Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis májpuffancs recept

Cukkinis májpuffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg cukkini
    • 5 db csirkemáj (v. sertésmáj)
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kukoricaliszt (v. búzaliszt)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.

    A csirkemájat (v. sertésmájat) botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le.

    A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyon apróra.

    Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután keverjük alaposan össze, és ha szükséges akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából.

    Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát aranybarnára. (Sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen, és kellően átsüljenek.)

    Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

    A cukkinis májpuffancs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 92 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá