Cukkinis májpuffancs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 5 db csirkemáj (v. sertésmáj)
  • 1 nagy tojás
  • 3 ek kukoricaliszt (v. búzaliszt)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.

A csirkemájat (v. sertésmájat) botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le.

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyon apróra.

Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután keverjük alaposan össze, és ha szükséges akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából.

Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát aranybarnára. (Sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen, és kellően átsüljenek.)

Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.