Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis csirkenyárs bundában sütve recept

Cukkinis csirkenyárs bundában sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 1 tk csirke fűszersó
    • 1 kisebb, zsenge cukkini
    • 1 kk fokhagyma granulátum
    • 2 ek liszt a forgatáshoz
    • Kb. 4 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 jó púpos ek liszt
    • Kb. 0,6 dl tej

    Elkészítése:

    Először a megtisztított csirkemellet kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk és meghintjük fűszersóval.

    A cukkinit kb. 7-8 mm vastag fél karikára vágjuk és meghintjük fokhagyma granulátummal.

    A saslik pálcákat félbe törjük és a csirkét a cukkinival felváltba ráhúzzuk.

    Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.

    Egy másik tálba a tojást a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük, végül a tejjel sima, sűrű masszát kavarunk.

    Egy serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk.

    A nyársakat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Ha nem fedi be elsőre, akkor egy kanállal érdemes kicsit rákanalazni, hogy mindenhol érje a tészta.

    Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Volt egy kis darab cukkini a hűtőben, amit mindenképpen fel akartam használni. Így egy kis csirkével nyársra tűztem és bundában megsütöttem. Igazán könnyű, finom fogás lett. A hús és a cukkini is kellőképpen megpuhult. Nem túl nagy adag, 6 kisebb nyárs készült belőle. Hullámos sült krumplit és savanyút kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá