Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
Először a megtisztított csirkemellet kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk és meghintjük fűszersóval.
A cukkinit kb. 7-8 mm vastag fél karikára vágjuk és meghintjük fokhagyma granulátummal.
A saslik pálcákat félbe törjük és a csirkét a cukkinival felváltba ráhúzzuk.
Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.
Egy másik tálba a tojást a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük, végül a tejjel sima, sűrű masszát kavarunk.
Egy serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk.
A nyársakat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Ha nem fedi be elsőre, akkor egy kanállal érdemes kicsit rákanalazni, hogy mindenhol érje a tészta.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Volt egy kis darab cukkini a hűtőben, amit mindenképpen fel akartam használni. Így egy kis csirkével nyársra tűztem és bundában megsütöttem. Igazán könnyű, finom fogás lett. A hús és a cukkini is kellőképpen megpuhult. Nem túl nagy adag, 6 kisebb nyárs készült belőle. Hullámos sült krumplit és savanyút kínáltam hozzá.