Cukkinis csirkenyárs bundában sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 1 tk csirke fűszersó
  • 1 kisebb, zsenge cukkini
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 2 ek liszt a forgatáshoz
  • Kb. 4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 jó púpos ek liszt
  • Kb. 0,6 dl tej

Elkészítése:

Először a megtisztított csirkemellet kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk és meghintjük fűszersóval.

A cukkinit kb. 7-8 mm vastag fél karikára vágjuk és meghintjük fokhagyma granulátummal.

A saslik pálcákat félbe törjük és a csirkét a cukkinival felváltba ráhúzzuk.

Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.

Egy másik tálba a tojást a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük, végül a tejjel sima, sűrű masszát kavarunk.

Egy serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk.

A nyársakat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Ha nem fedi be elsőre, akkor egy kanállal érdemes kicsit rákanalazni, hogy mindenhol érje a tészta.

Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Volt egy kis darab cukkini a hűtőben, amit mindenképpen fel akartam használni. Így egy kis csirkével nyársra tűztem és bundában megsütöttem. Igazán könnyű, finom fogás lett. A hús és a cukkini is kellőképpen megpuhult. Nem túl nagy adag, 6 kisebb nyárs készült belőle. Hullámos sült krumplit és savanyút kínáltam hozzá.