Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini cicege batyu recept

Cukkini cicege batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 1/2 kg darált pulykamell
    • 1/2 kg reszelt cukkini
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 10 dkg liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g tejföl
    • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
    • 15 dkg reszelt sajt
    • frissen őrölt bors

    A tálaláshoz:

    • 400 g tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A raguhoz a felkockázott szalonna zsírját kisütöm. Rádobom a húst, fűszerezem és fehéredésig sütöm. Besűrítem a keményítővel kikevert tejszínes tejföllel és belekeverem a sajtot is.

    A cukkini végeit levágom, magházát eltávolítom és nagy lyukú reszelőn héjastól lereszelem (ha már nem zsenge, meghámozom). A már reszelt cukkinihez számolom fél kilónként a 10 dkg lisztet, 2 tojást, amivel összekeverem. Fűszerezem és palacsintasütőben jó tenyérnyi lepényeket sütök a folyton átkevert tésztából (a cukkini a sótól levet ereszt).

    A megsült cicegékkel kibélelek egy muffinsütő mélyedéseit és megtöltöm a pulykaraguval.

    180 fokra előmelegített sütőben megpirítom a tetejüket. Fokhagymás tejföllel tálalom.

    Tipp:

    Teflon illetve kerámia palacsintasütőbe és muffinformába nem szükséges zsiradék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá