Cukkini cicege batyu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cukkini cicege batyu

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 1/2 kg darált pulykamell
  • 1/2 kg reszelt cukkini
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 150 g tejföl
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • 400 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A raguhoz a felkockázott szalonna zsírját kisütöm. Rádobom a húst, fűszerezem és fehéredésig sütöm. Besűrítem a keményítővel kikevert tejszínes tejföllel és belekeverem a sajtot is.

A cukkini végeit levágom, magházát eltávolítom és nagy lyukú reszelőn héjastól lereszelem (ha már nem zsenge, meghámozom). A már reszelt cukkinihez számolom fél kilónként a 10 dkg lisztet, 2 tojást, amivel összekeverem. Fűszerezem és palacsintasütőben jó tenyérnyi lepényeket sütök a folyton átkevert tésztából (a cukkini a sótól levet ereszt).

A megsült cicegékkel kibélelek egy muffinsütő mélyedéseit és megtöltöm a pulykaraguval.

180 fokra előmelegített sütőben megpirítom a tetejüket. Fokhagymás tejföllel tálalom.

Tipp:

Teflon illetve kerámia palacsintasütőbe és muffinformába nem szükséges zsiradék.