Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszív gombásan recept

Csirkeszív gombásan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dekagramm csirkeszív
    • 30 dekagramm csiperke gomba
    • 2 kanál libazsír
    • 2dl 12%-os tejföl
    • 2 babérlevél
    • só-bors
    • kiskanál pirospaprika
    • két kis fej vöröshagyma
    • három gerezd fokhagyma
    • csipetnyi majoránna
    • csipetnyi bazsalikom
    • egy húzás friss rozmaring
    • löttyintés whisky

    Elkészítése:

    A szíveket kettévágom, majd libazsírom megpárolom a hagymát, majd beleteszem a szívet.  Fűszerezem, babérlevéllel, pirospaprikával, majoránnával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval és borssal.  Amíg sül, felvágom a gombát. Egy löttyintésnyi whiskyt öntök a serpenyőbe, majd beleszórom a gombát és fedő alatt párolom.  Egy kétdecis tejfölt borítok rá, majd elkeverem. A fedőt kitámasztom, majd nagy lángon főzöm tovább. Addig főzöm, amíg a leve elfő és csak a szaft marad.  Salátával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá