Csirkeszív gombásan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dekagramm csirkeszív
  • 30 dekagramm csiperke gomba
  • 2 kanál libazsír
  • 2dl 12%-os tejföl
  • 2 babérlevél
  • só-bors
  • kiskanál pirospaprika
  • két kis fej vöröshagyma
  • három gerezd fokhagyma
  • csipetnyi majoránna
  • csipetnyi bazsalikom
  • egy húzás friss rozmaring
  • löttyintés whisky

Elkészítése:

A szíveket kettévágom, majd libazsírom megpárolom a hagymát, majd beleteszem a szívet.  Fűszerezem, babérlevéllel, pirospaprikával, majoránnával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval és borssal.  Amíg sül, felvágom a gombát. Egy löttyintésnyi whiskyt öntök a serpenyőbe, majd beleszórom a gombát és fedő alatt párolom.  Egy kétdecis tejfölt borítok rá, majd elkeverem. A fedőt kitámasztom, majd nagy lángon főzöm tovább. Addig főzöm, amíg a leve elfő és csak a szaft marad.  Salátával tálalom.