Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával recept

Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg csirkeszárny
    • 1 csokor bazsalikom levél
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db chilipaprika
    • 2 kávéskanál só
    • 4 kanál olívaolaj
    • 1 szál oregáno

    Salsa sósz:

    • 2 db hámozott paradicsom
    • 1 kk. őrölt csili
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk. só
    • 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
    • 1 tk. morzsolt oregánó

    Pesto szósz:

    • Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk
    • 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.

    A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez.

    Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.

    A kétféle szószt házilag készítettem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá