Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

  • 1.5 kg csirkeszárny
  • 1 csokor bazsalikom levél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 2 kávéskanál só
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 szál oregáno

Salsa sósz:

  • 2 db hámozott paradicsom
  • 1 kk. őrölt csili
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
  • 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
  • 1 tk. morzsolt oregánó

Pesto szósz:

  • Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk
  • 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj