Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1.5 kg csirkeszárny
  • 1 csokor bazsalikom levél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 2 kávéskanál só
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 szál oregáno

Salsa sósz:

  • 2 db hámozott paradicsom
  • 1 kk. őrölt csili
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
  • 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
  • 1 tk. morzsolt oregánó

Pesto szósz:

  • Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk
  • 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.

A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez.

Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.

A kétféle szószt házilag készítettem.