Csirkesült gombapaprikással recept

Hozzávalók:
- 400 gramm dobozos csiperke gomba
- 1 ek szárított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 200 g tejföl
- 1 ek liszt
- 70 dkg csirkemell filé
- szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A szárított gombát beáztatjuk, majd többször átmossuk folyó víz alatt.
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 1 dl vizet öntünk rá és beletesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
Puhára főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A csirkemellet megmossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kb 1 órát hagyjuk állni.
Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a csirkemellet, öntünk alá kb 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokon készre sütjük.
A kész húst a paprikással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »