Csirkesült gombapaprikással recept

Hozzávalók:
- 400 gramm dobozos csiperke gomba
- 1 ek szárított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 200 g tejföl
- 1 ek liszt
- 70 dkg csirkemell filé
- szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A szárított gombát beáztatjuk, majd többször átmossuk folyó víz alatt.
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 1 dl vizet öntünk rá és beletesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
Puhára főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A csirkemellet megmossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kb 1 órát hagyjuk állni.
Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a csirkemellet, öntünk alá kb 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokon készre sütjük.
A kész húst a paprikással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »