Csirkesült gombapaprikással recept

Hozzávalók:
- 400 gramm dobozos csiperke gomba
- 1 ek szárított vargánya gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 200 g tejföl
- 1 ek liszt
- 70 dkg csirkemell filé
- szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A szárított gombát beáztatjuk, majd többször átmossuk folyó víz alatt.
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 1 dl vizet öntünk rá és beletesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
Puhára főzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A csirkemellet megmossuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és kb 1 órát hagyjuk állni.
Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, beletesszük a csirkemellet, öntünk alá kb 1 dl vizet. Alufóliával lefedjük és 200 fokon készre sütjük.
A kész húst a paprikással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »