Csirkesaslik recept
Hozzávalók 5 db nyárshoz:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 bébicukkini
- 10 db apró újburgonya
- 5-6 db kisebb hagyma
- 5-6 db gomba
- 2 TV paprika
Páchoz:
- 1 tk mustár
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 2 csipet só
- csipet őrölt bors
- csipet cayenne bors
Elkészítése:
A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és összekeverjük a pác hozzávalóival, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A burgonyákat sós vízben 5 percen át előfőzzük.
A többi zöldséget is megtisztítjuk, a cukkinit vastagabb szeletekre, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
Az előkészített falatokat nyársra fűzzük, olajjal vagy zsírral vékonyan megkenjük és kellő parázs felett időnként átforgatva szép pirosra megsütjük.
Salátával vagy egy egyszerű fokhagymás pirítóssal még forrón fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










