Csirkesaslik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 5 db nyárshoz:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 bébicukkini
  • 10 db apró újburgonya
  • 5-6 db kisebb hagyma
  • 5-6 db gomba
  • 2 TV paprika

Páchoz:

  • 1 tk mustár
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 2 csipet só
  • csipet őrölt bors
  • csipet cayenne bors

Elkészítése:

A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és összekeverjük a pác hozzávalóival, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A burgonyákat sós vízben 5 percen át előfőzzük.

A többi zöldséget is megtisztítjuk, a cukkinit vastagabb szeletekre, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk.

Az előkészített falatokat nyársra fűzzük, olajjal vagy zsírral vékonyan megkenjük és kellő parázs felett időnként átforgatva szép pirosra megsütjük.

Salátával vagy egy egyszerű fokhagymás pirítóssal még forrón fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!