Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés sonkakosárkák recept

Csirkés sonkakosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes csirkemellfilé (35 dkg)
    • 12 vékony, nagyobb szelet sonka
    • 1 csapott kk só
    • kb. 10 tekerés fekete bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek liszt
    • 25 dkg trappista sajt
    • 1 kk vaj a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk.

    A sajtot lereszeljük. A 12 db-os muffin formát egész vékonyan kikenjük vajjal. A sütőt előmelegítjük.

    Egy tálba mérjük a tejfölt, elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel.

    Beleforgatjuk a fűszeres csirkét, majd átkeverjük kb. 10 dkg reszelt sajtot is hozzáadva.

    Az előkészített muffin sütő mélyedéseibe nyomkodjuk a sonkát. A csirkés masszát belekanalazzuk a kosárkákba.

    A maradék sajttal beterítjük, lehetőleg úgy, hogy a kilógó sonkák szélét is befedje.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40 perc alatt, 180 fokon (hőlégkeveréssel) szép barnára sütjük.

    (Érdemes a muffin sütő alá egy csepegtető tepsit helyezni, ami felfogja a kosárkákból sütés közben kicsorgó pici levet.)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percet pihenni, majd egy evőkanál segítségével kiemeljük a kosárkákat a mélyedésekből.

    Tipp:

    Belül puha, szaftos és a tetején jó sok a sajt. Kínálhatjuk a hagyományos krumplipüré, esetleg párolt rizs körettel, vagy friss salátaágyon is. Mind melegen, mind hidegen remek fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá