Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés rakott padlizsán recept

Csirkés rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db padlizsán
    • 1 db cukkini
    • 500 g barna csiperkegomba
    • 4 csipet petrezselyemzöld aprított
    • 2 csipet só 2 csipet fekete őrölt bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 csipet reszelt szerecsendió
    • 1 db vöröshagyma aprított
    • 2 db csirkemell filé
    • margarin

    Elkészítése:
    A gombát megmossuk, felszeleteljük apró szeletekre, felvágjuk a vöröshagymát, majd ezt a kettőt együtt kicsit megpároljuk kevés margarinon.
    Megmossuk a padlizsánt, a cukkinit. karikákra felszeleteljük, a tűzhelyre tesszük a serpenyőt, margarint forrósítunk benne, megsütjük a padlizsánokat vagy a cukkiniket. Miután az összes megsült szépen, akkor belehelyezzük egy a sütőtál aljába, egymást váltogatva.
    Miután ez megvolt, akkor a csirkemellet szeletekre vágjuk, megtöltjük a gombás-hagymás töltelékkel, feltekerjük a husit és a már sütőtálban levő padlizsánra vagy cukkinire rátesszük. Majd miután megtelt a tál, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, végül petrezselyemmel megszórjuk, és főzőtejszínnel leöntjük.
    Alufóliával lefedjük, 170 fokon megsütjük, kb. 30 percig. Az alufóliát leszedjük kb. 10 perc után, hogy jól megsüljön minden.

    Tipp:

    Mindenképpen süssük elő a padlizsánt és a cukkinit! Bazsalikommal is díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá