Csirkés rakott padlizsán

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csirkés rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 500 g barna csiperkegomba
  • 4 csipet petrezselyemzöld aprított
  • 2 csipet só 2 csipet fekete őrölt bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 db vöröshagyma aprított
  • 2 db csirkemell filé
  • margarin

Elkészítése:
A gombát megmossuk, felszeleteljük apró szeletekre, felvágjuk a vöröshagymát, majd ezt a kettőt együtt kicsit megpároljuk kevés margarinon.
Megmossuk a padlizsánt, a cukkinit. karikákra felszeleteljük, a tűzhelyre tesszük a serpenyőt, margarint forrósítunk benne, megsütjük a padlizsánokat vagy a cukkiniket. Miután az összes megsült szépen, akkor belehelyezzük egy a sütőtál aljába, egymást váltogatva.
Miután ez megvolt, akkor a csirkemellet szeletekre vágjuk, megtöltjük a gombás-hagymás töltelékkel, feltekerjük a husit és a már sütőtálban levő padlizsánra vagy cukkinire rátesszük. Majd miután megtelt a tál, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, végül petrezselyemmel megszórjuk, és főzőtejszínnel leöntjük.
Alufóliával lefedjük, 170 fokon megsütjük, kb. 30 percig. Az alufóliát leszedjük kb. 10 perc után, hogy jól megsüljön minden.

Tipp:

Mindenképpen süssük elő a padlizsánt és a cukkinit! Bazsalikommal is díszíthetjük.