Csirkés kuglóf recept

Hozzávalók:
- kb 1 – 1,2 kg csirkemell (lehet pulyka vagy sertéshús is)
- só, bors
- snidling
- szalámi
- sajt
- szalonna
- tojás
Elkészítés:
A kuglófformát béleljük ki sütőpapírral.
A felszeletelt húst, sózzuk, borsozzuk, majd a kuglófforma aljába rakjunk le egy sort belőle.
Erre jönnek a szalámi szeletek (én turista szalámit vágtam ketté és csirkemell sonkát háromba) erre 3 nyers tojást körbe (egészben), erre jön a szalonna, (lehet bacon, de a kolozsvári szeletek jobbak) megszórni snidlinggel (jó az újhagyma szára is, csak abból kevesebb kell) és reszelt sajttal (egy kevéske füstölt is jó).
Utána újból hús, szalámi, tojás, szalonna, snidling, sajtok. A tetejére húst teszünk és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon kb 1,5 órát süssük (én a tetejére csak lazán rátettem egy kis fóliát, később vettem le, hogy ne égjen meg a teteje). Mikor megsült, kiborítjuk egy tálra és úgy szeleteljük, vigyázzunk vele, mert enged levet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »