Csirkés kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • kb 1 – 1,2 kg csirkemell (lehet pulyka vagy sertéshús is)
  • só, bors
  • snidling
  • szalámi
  • sajt
  • szalonna
  • tojás

Elkészítés:

A kuglófformát béleljük ki sütőpapírral.

A felszeletelt húst, sózzuk, borsozzuk, majd a kuglófforma aljába rakjunk le egy sort belőle.

Erre jönnek a szalámi szeletek (én turista szalámit vágtam ketté és csirkemell sonkát háromba) erre 3 nyers tojást körbe (egészben), erre jön a szalonna, (lehet bacon, de a kolozsvári szeletek jobbak) megszórni snidlinggel (jó az újhagyma szára is, csak abból kevesebb kell) és reszelt sajttal (egy kevéske füstölt is jó).

Utána újból hús, szalámi, tojás, szalonna, snidling, sajtok. A tetejére húst teszünk és bőven megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokon kb 1,5 órát süssük (én a tetejére csak lazán rátettem egy kis fóliát, később vettem le, hogy ne égjen meg a teteje). Mikor megsült, kiborítjuk egy tálra és úgy szeleteljük, vigyázzunk vele, mert enged levet!