Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepörkölt rókagombával recept

Csirkepörkölt rókagombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db csirkecomb
    • 10 db csirkeszárny
    • 50 dkg rókagomba
    • 3 nagy vöröshagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 paprika
    • 3 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 dl száraz fehér vagy rozé bor
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A szárnyakat megtisztítom, a combokról lehúzom a bőrt, ha nagyobbak, félbe vágom, a felesleges zsiradékot leszedem, feldarabolom, és a zsírban a kolozsvári szalonnával együtt kisütöm.
    Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem rajta.

    Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és őrölt borssal, beleöntöm a bort és az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a nagyobb darabokra vágott gombát. Megsózom, visszateszem a tűzre és negyed órát párolom.

    Hozzáadom a csirkehúsokat, felöntöm vízzel, épp hogy ellepje, sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.

    Nem kell erősen tüzelni alatta, szép lassan rotyogjon, eleinte néha megkeverem, később csak forgatom a bográcsot, hogy az alja ne égjen le. A forrástól számított 30-40 perc alatt készre fő.

    Galuska illik hozzá a legjobban, friss salátát, vagy savanyúságot és tejfölt kínálok mellé.

    A csirkepörkölt rókagombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 120 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá