Hozzávalók:
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, a combokról lehúzom a bőrt, ha nagyobbak, félbe vágom, a felesleges zsiradékot leszedem, feldarabolom, és a zsírban a kolozsvári szalonnával együtt kisütöm.
Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem rajta.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és őrölt borssal, beleöntöm a bort és az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a nagyobb darabokra vágott gombát. Megsózom, visszateszem a tűzre és negyed órát párolom.
Hozzáadom a csirkehúsokat, felöntöm vízzel, épp hogy ellepje, sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Nem kell erősen tüzelni alatta, szép lassan rotyogjon, eleinte néha megkeverem, később csak forgatom a bográcsot, hogy az alja ne égjen le. A forrástól számított 30-40 perc alatt készre fő.
Galuska illik hozzá a legjobban, friss salátát, vagy savanyúságot és tejfölt kínálok mellé.