Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepörkölt bográcsban recept

Csirkepörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 8 db csirkeszárny
    • 3 db vöröshagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 db paprika
    • 3 db paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 dl száraz fehér vagy rozé bor
    • 2 ek vargánya gombapor (elhagyható)
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A szárnyakat megtisztítom, a combokról lehúzom a bőrt, ha nagyobbak félbe vágom, a felesleges zsiradékot leszedem, feldarabolom és a zsírban a kolozsvári szalonnával együtt kisütöm.

    Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, felaprított paprikát és megdinsztelem rajta.

    Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és őrölt borssal, beleöntöm a bort, az apróra vágott paradicsomot.

    Megsózom, visszateszem a tűzre és negyed órát párolom.

    Hozzáadom a húst, felöntöm vízzel, épp hogy ellepje, sózom és a hús puhulásáig főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.

    Nem kell erősen tüzelni alatta, szép lassan rotyogjon, eleinte néha megkeverem, később csak forgatom a bográcsot, hogy az alja ne égjen le. A forrástól számított 30-40 perc alatt készre fő.

    Galuska illik hozzá a legjobban, friss salátát, vagy savanyúságot és tejfölt kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá