Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemelles kínai pirított tészta recept

Csirkemelles kínai pirított tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél ujjnyi gyömbér
    • 2 evőkanál ecet
    • 3-4 evőkanál méz
    • 3 szál sárgarépa
    • 7-8 evőkanál szójaszósz
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • negyed fej káposzta
    • 30 dkg csirkemell
    • 2-3 púpos kiskanál étkezési keményítő
    • fél citrom leve
    • szezámolaj, (lehet étolaj is)
    • 1 csomag spagetti tészta

    Elkészítése:

    Megfőzünk egyharmad csomag spagetti tésztát. Leszűrjük, majd félre tesszük.

    A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és két evőkanál szójaszósszal és egy púpos kiskanál keményítővel elkeverve a húsokkal összeforgatva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

    A húst a hűtőből kivéve két evőkanálnyi olajjal meglocsolt, forróra hevített wokban pirítjuk 2-3 percig. Ezután a hússzeleteket félre tesszük a wokot elmossuk és ismételten két evőkanálnyi olajjal forróra hevítjük.

    Beledobáljuk a vékony csíkokra vágott répát, a nyolcadokra vágott vöröshagymát, fűszerezzük bátran durvára őrölt borssal, csipetnyi sóval mindezt körülbelül négy percig erős lángon pirítjuk. Adjuk hozzá a karikákra vágott fokhagymát az apróra vágott gyömbért, a csíkokra vágott káposztát és még 1 percig az egészet időnként megkavarva barnítjuk.

    A mézet, az ecetet, a citrom levét, 5 evőkanálnyi szójaszószt és a csirkemellet a zöldségekkel elkavarjuk, majd mindehhez hozzáadjuk a tésztát.

    1-2 perc elteltével az 1 dl vízzel elkevert púpos kiskanálnyi keményítőt a tésztához öntjük. Végül hármat-négyet kavarva rajta készre főzzük.

    Tipp:

    Étkezési keményítő helyett használhatunk lisztet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá