Csirkemelles kínai pirított tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél ujjnyi gyömbér
  • 2 evőkanál ecet
  • 3-4 evőkanál méz
  • 3 szál sárgarépa
  • 7-8 evőkanál szójaszósz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • negyed fej káposzta
  • 30 dkg csirkemell
  • 2-3 púpos kiskanál étkezési keményítő
  • fél citrom leve
  • szezámolaj, (lehet étolaj is)
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése:

Megfőzünk egyharmad csomag spagetti tésztát. Leszűrjük, majd félre tesszük.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és két evőkanál szójaszósszal és egy púpos kiskanál keményítővel elkeverve a húsokkal összeforgatva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A húst a hűtőből kivéve két evőkanálnyi olajjal meglocsolt, forróra hevített wokban pirítjuk 2-3 percig. Ezután a hússzeleteket félre tesszük a wokot elmossuk és ismételten két evőkanálnyi olajjal forróra hevítjük.

Beledobáljuk a vékony csíkokra vágott répát, a nyolcadokra vágott vöröshagymát, fűszerezzük bátran durvára őrölt borssal, csipetnyi sóval mindezt körülbelül négy percig erős lángon pirítjuk. Adjuk hozzá a karikákra vágott fokhagymát az apróra vágott gyömbért, a csíkokra vágott káposztát és még 1 percig az egészet időnként megkavarva barnítjuk.

A mézet, az ecetet, a citrom levét, 5 evőkanálnyi szójaszószt és a csirkemellet a zöldségekkel elkavarjuk, majd mindehhez hozzáadjuk a tésztát.

1-2 perc elteltével az 1 dl vízzel elkevert púpos kiskanálnyi keményítőt a tésztához öntjük. Végül hármat-négyet kavarva rajta készre főzzük.

Tipp:

Étkezési keményítő helyett használhatunk lisztet is.