Hozzávalók:
Elkészítése:
Megfőzünk egyharmad csomag spagetti tésztát. Leszűrjük, majd félre tesszük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és két evőkanál szójaszósszal és egy púpos kiskanál keményítővel elkeverve a húsokkal összeforgatva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A húst a hűtőből kivéve két evőkanálnyi olajjal meglocsolt, forróra hevített wokban pirítjuk 2-3 percig. Ezután a hússzeleteket félre tesszük a wokot elmossuk és ismételten két evőkanálnyi olajjal forróra hevítjük.
Beledobáljuk a vékony csíkokra vágott répát, a nyolcadokra vágott vöröshagymát, fűszerezzük bátran durvára őrölt borssal, csipetnyi sóval mindezt körülbelül négy percig erős lángon pirítjuk. Adjuk hozzá a karikákra vágott fokhagymát az apróra vágott gyömbért, a csíkokra vágott káposztát és még 1 percig az egészet időnként megkavarva barnítjuk.
A mézet, az ecetet, a citrom levét, 5 evőkanálnyi szójaszószt és a csirkemellet a zöldségekkel elkavarjuk, majd mindehhez hozzáadjuk a tésztát.
1-2 perc elteltével az 1 dl vízzel elkevert púpos kiskanálnyi keményítőt a tésztához öntjük. Végül hármat-négyet kavarva rajta készre főzzük.
Étkezési keményítő helyett használhatunk lisztet is.