Csirkemell tejszínes-sajtos raguval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húshoz:
- 6 szelet csirkemell
- só
- bors
- 1 dl étolaj
Feltéthez:
- 30 dkg mexikói vegyes zöldség
- 20 dkg vargánya gomba (szeletelve)
- 3 dkg vaj
- 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
- bors
- só
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Étolajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A zöldségeket a vajon megpároljuk és fűszerezzük sóval, borssal.
A tejszínt, a tömlős sajtot és a liszttel kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenjük. Az elősütött húst lerakjuk az aljára. A zöldséges ragut elosztjuk a húsokon, reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.