Csirkemell tejszínes-sajtos raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell tejszínes-sajtos raguval

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 6 szelet csirkemell
  • bors
  • 1 dl étolaj

Feltéthez:

  • 30 dkg mexikói vegyes zöldség
  • 20 dkg vargánya gomba (szeletelve)
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt

Tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Étolajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A zöldségeket a vajon megpároljuk és fűszerezzük sóval, borssal.

A tejszínt, a tömlős sajtot és a liszttel kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.

Egy hőálló tálat vajjal kikenjük. Az elősütött húst lerakjuk az aljára. A zöldséges ragut elosztjuk a húsokon, reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!