Csirkemell tejszínes ajvárban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 üveg csípős ajvár
- 2 dl rizstejszín
- só
- bors
- metélőhagyma
- kókuszzsír
Köret:
- párolt rizs
Elkészítése:
A megmosott és szárazra törölt húst kb. 2×2-es kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk.
Egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük, majd felöntjük az előzőleg homogénre kevert ajvár és rizstejszín keverékével.
Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul.
Rizskörettel, metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Tipp:
Egy gyors és finom ebédötlet. Glutén-, tej-, cukor-, szójamentesen.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/104
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.