Csirkemell tejszínes ajvárban recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 üveg csípős ajvár
- 2 dl rizstejszín
- só
- bors
- metélőhagyma
- kókuszzsír
Köret:
- párolt rizs
Elkészítése:
A megmosott és szárazra törölt húst kb. 2×2-es kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk.
Egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük, majd felöntjük az előzőleg homogénre kevert ajvár és rizstejszín keverékével.
Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul.
Rizskörettel, metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Tipp:
Egy gyors és finom ebédötlet. Glutén-, tej-, cukor-, szójamentesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »