Csirkemell tejszínes ajvárban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 üveg csípős ajvár
  • 2 dl rizstejszín
  • bors
  • metélőhagyma
  • kókuszzsír

Köret:

  • párolt rizs

Elkészítése:

A megmosott és szárazra törölt húst kb. 2×2-es kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk.

Egy kevés kókuszzsírt hevítünk, és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük, majd felöntjük az előzőleg homogénre kevert ajvár és rizstejszín keverékével.

Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul.

Rizskörettel, metélőhagymával megszórva kínáljuk.

Tipp:

Egy gyors és finom ebédötlet. Glutén-, tej-, cukor-, szójamentesen.