Csirkemell pongyolában recept
Hozzávalók:
- 40 dkg kockára vágott csirkemell filé
- 20 dkg reszelt burgonya
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 dkg reszelt sárgarépa
- 15 dkg reszelt cukkini héjastól
- 2 dl tejföl
- 1-1,5 dl natúr joghurt
- 15 dkg bacon szalonna
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-5 dkg vaj
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- só
- bors
- lestyán
Elkészítése:
Minden zöldséget nagy lyukú reszelőn reszelünk.
Vajon előpirítjuk a csirkemell darabokat, sózzuk, borsozzuk.
Egy normál méretű (14*31 cm) gerincformát sütőpapírral kibélelünk, baconnel sorban kirakjuk, hogy két oldalt lógjon ki.
A tejfölt, joghurtot összekeverjük a felvert tojásokkal, 10 dkg sajttal és a zöldfűszerekkel.
Elkezdjük a rétegezést. A a szalonnára a kinyomkodott, sózott, reszelt burgonyát tesszük, melyet tejfölös a öntettel meglocsolunk, erre jön a sárgarépa, szintén öntet, erre kerülnek az elősütött csirkemell darabok, öntet, sózott kinyomkodott reszelt cukkini, végül a tejfölös öntettel zárjuk.
Két oldalt a bacont ráhajtjuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük. Ezt követően a formából egy sütőlemezre borítjuk és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a szalonna rápirul, majd a félretett sajttal tetejét megszórjuk
Nagyon mutatós és finom. Ízlés szerinti körettel kínáljuk!