Csirkemell őzgerincben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem ízlés szerint
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
Nézd meg videón is:
A csirkemell őzgerincben kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 21 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 13 g