Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell őzgerincben recept

Csirkemell őzgerincben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 20 dkg bacon
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors
    • petrezselyem ízlés szerint
    • 3 evőkanál tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .

    Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

    Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
    Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.

     

    Nézd meg videón is:

    A csirkemell őzgerincben kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 214 kcal
    Fehérje: 21 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá