Csirkemell négysajtos mártással recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 7 dkg mozzarella
- 7 dkg trappista
- 5 dkg gorgonzola
- 5 dkg parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
A sajtokat reszeljük le. A fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón, majd kevés olajon forgassuk át. Öntsük hozzá a tejszínt, majd ha már meleg, de még nem forr, akkor adjuk hozzá a sajtokat.
Kevergessük addig, amíg meg nem olvadnak a sajtok, ezután ízesítsük ízlés szerint szerecsendióval és sóval.
A megmosott csirkemellet vágjuk kockára, sózzuk meg, fehéredésig süssük kevés olívaolajon serpenyőben, majd öntsük rá a sajtmártást.
Jó étvágyat!
Tipp:
Köretnek készíthetünk mellé sült krumplit, zöldségköretet, rizst, vagy tésztát.
A csirkemell négysajtos mártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »